Misioni dhe Detyrat

Misioni:
Planifikon, krijon, siguron, edukon dhe mbështet FARSH dhe publikun duke organizuar dhe zbatuar aktivitete të ndryshme informuese dhe artistike, zhvillon dhe siguron informacion për median tek publiku dhe FARSH për të informuar ushtarakët dhe qytetarët lidhur me çështjet patriotike, civile dhe vlerat e lirisë dhe demokracisë dhe aktivitetet e FA, mban dhe prezanton objekte ushtarake me rëndësi kombëtare dhe historike.

Lexo më shumë...


Kontakt

Adresa: Rruga e Dibrës, garnizoni “Skënderbej”.

Orari:
E hënë – enjte 08:00 – 16:30
E premte - 08:00 – 14:00


Programi i Transparencës i QKMBMMFA

Në përputhje me nenin 7 të ligjit Nr.119/2014 “Për të Drejtën e Informimit” është përgatitur programi i transparencës për Qendrën Kulturës, Medias, Botimeve të Mbrojtjes dhe Muzeut të Forcave të Armatosura (QKMBMMFA).

Ky program përcakton kornizën ligjore të veprimtarisë së autoritetit në kuadër të ligjit nr. 119/2014 “Për të Drejtën e Informimit” (LDI).

Ky program vlerësohet si një mënyrë konkrete përmes së cilës QKMBMMFA ndërton dhe rrit transparencën në punën institucionale, nën garancinë e LDI.

QKMBMMFA do të përditësojë herë pas here Programin e Transparencës, në përputhje me pikën 2 të nenit 5 të LDI.

Informacioni i bërë publik në këtë program, synon të bëjë transparencën e veprimtarinë e punës në QKMBMMFA, nëpërmjet pasqyrimit të detajuar të tij në faqen zyrtare të internetit të QKMBMMFA  si dhe në mjediset e pritjes së publikut.

Programi i transparencës pasqyrohet në rubrika, tekste/përmbajtje, afate kohore për bërjen publike të tij, mënyrën e bërjes publike si dhe strukturën përkatëse e cila prodhon ose administron dokumentin.

Dokumentacioni i bërë publik, do të jetë i përditësuar në formë e përmbajtje.

Faqja zyrtare e QKMBMMFA është ndërtuar në atë formë që mundëson informacion për publikun pa kërkesë në format lehtësisht të kuptueshëm. Në rubrikat e faqes zyrtare pasqyrohen edhe informacione që karakterizohen nga kufizime të identifikimit të të dhënave personale për shkak të ruajtjes së privatësisë së individëve/subjekteve të të dhënave, etj.

 

Skema e publikimit paraqitet nëpërmjet tabelës përmbledhëse të mëposhtme:

Kategoritë e informacionit publik  pa kërkesë:

Baza ligjore Dokumenti/
Përmbajtja
Afati kohor për   publikim   Mënyra e publikimit  Struktura përgjegjëse
Struktura organizative, funksionet dhe detyrat e QKMBMMFA Neni
7/1/a/d
Struktura QKMBMMFA
Misioni dhe detyrat kryesore
Skema struktura e pagave

Pas miratimit nga autoritetet përgjegjëse Në faqen zyrtare MM rubrika Ministria/Strukturat Vartëse/QKMBMMFA koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Akte ligjore;
akte nënligjore; rregullore; dokument tjetër. 
Neni 7/1/b Ligje, akte nënligjore, rregullore Pas miratimit në Fletoren Zyrtare;
pas miratimit të urdhrit nga ministri i Mbrojtjes

Në faqen zyrtare MM rubrika Ministria/Baza Ligjore koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Informacion për procedurat që duhen ndjekur për të bërë një kërkesë për informim, adresën postare dhe elektronike për depozitimin e kërkesave për informim, si dhe procedurat e ankimit të vendimit përkatës.

Neni 7/1/c/g Kontakt: Adresa: Rruga e Dibrës, Garnizoni “Skënderbej” Orari zyrtar: E hënë - enjte 08:00 - 16:30 E premte - 08:00 - 14:00 Pas miratimit të Programit të transparencës. Në faqen zyrtare MM rubrika Ministria/Strukturat Vartëse/QKMBMMFA koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Të dhëna për vendndodhjen e zyrave, orarin e punës, emrin dhe kontaktet e koordinatorit për të drejtën e informimit

Neni 7/1/ç koordinatori për informimin në QKMBMMFA Pas miratimit pas miratimit të urdhrit nga ministri i Mbrojtjes Në faqen zyrtare MM rubrika Ministria/Strukturat Vartëse/QKMBMMFA koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Arsimimi, kualifikimet e kompetencat e funskionarëve të lartë

Struktura e pagave për nëpunësit dhe funksionarët e lartë
Ligje, akte nënligjore, rregullore Drejtor i QKMBMMFA, kompetencat dhe kualifikimet

Paga bazë: 96.462 Lek
  Në faqen zyrtare MM rubrika Ministria/Strukturat Vartëse/QKMBMMFA koordinatori për informimin në QKMBMFA
Mekanizmat monitorues; raporte auditi; dokumentet me tregues performance 

Neni 7/1/dh Raporte auditi të Auditit të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Kontrollit të Lartë të Shtetit Pas miratimit të Programit të Transparencës Në faqen zyrtare MM rubrika Politikat e Sigurisë/Të tjera nga MM/Raporte Monitorimi/Të tjera nga MM/Raporte Monitorimi koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Raporti i të ardhurave, shpenzimeve dhe investimeve të QKMBMMFA Neni 7/1/e Buxheti i miratuar për 2017 (në mijë)
Totali: 70.600 Artikulli paga - 47.600
Artikulli sig.shoq - 7.900
Artikulli mallra dhe shpenzime të tjera - 15.000
Artikulli transferta - 100
Pas miratimit të Programit të Transparencës Në faqen zyrtare MM rubrika Politikat e Sigurisë/Të tjera nga MM/Shpenzime/Të tjera nga MM/Shpenzime

sektori i Financës, koordinatori për informimin në QKMBMMFA

Regjistri vjetor i prokurimeve Neni 7/1/i Regjistri   Në faqen zyrtare MM rubrika Politikat e Sigurisë/Të tjera nga MM/Prokurime/Të tjera nga MM/Prokurime Prokurimeve, koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Regjistri i kërkesave dhe përgjigjeve, sipas nenit 8 të këtij ligjit nr.119/2014 Neni 7/1/i     Në faqen zyrtare MM rubrika Publikime/Transparenca koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Njoftimet e përditësuara të aktiviteteve të     Pas realizimit të aktiviteteve Në faqen zyrtare MM rubrika Politikat e Sigurisë/Të tjera nga MM/Kulturë koordinatori për informimin në QKMBMMFAFA shpëtojnë nënën e sëmurë në Kukës 27 shkurt 2018Pas 3 orë ecjeje në këmbë, Forcat Armatosura kanë arritur të transportojnë për në spitalin rajonal të Kukësit...
Ministeriali i NATO, takimi Stoltenberg - Xhaçka 14 - 15 shkurt 2018Ministrja Xhaçka merr pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO në Bruksel...
Fotogaleri/FA angazhim maksimal për situatën e përmbytjeve Nëntor - Dhjetor 2017Angazhimi i Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë për situatën e përmbytjeve.
NATO: Misioni i “Orikut” në Egje, moment i rëndësishëm për Forcat Detare shqiptare 24 nëntor 2017Misionit të anijes patrulluese të forcës detare shqiptare “Oriku”, e cila ishte pjesë e operacionit të NATO-s, “Sea Guardian”, i është dedikuar një shkrim në faqen zyrtare të NATO-s...
Ministrja Xhaçka në Ministerialin e NATO në Bruksel 8-9 nëntor 2017Ministeriali i NATO në nivelin e ministrave të Mbrojtjes, që u mbajt në datat 8 dhe 9 nëntor në Bruksel konfirmoi vlerësimin që aleatët...
BBC: Shqipëria rehabiliton varrezat e dëshmorëve pas dekadash të lëna në harresë 15 nëntor 2017Prestigjiozja britanike BBC, i ka bërë jehonë nismës së Ministrisë së Mbrojtjes për rehabilitimin e varrezave të dëshmorëve...
Mbyllet takimi i shefave të Mbrojtjes të NATO 17 shtator 2017Mbylli punimet formale Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila u zhvillua për herë të parë në vendin tonë...
Zhvillohet në Tiranë Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO 16 shtator 2017Në vendin tonë ka nisur punimet Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila mbledh së bashku shefat e shtabeve të ushtrive të vendeve anëtare të Aleancës...
Intervistë me gjeneral Petr Pavel, kryetar i Komitetit Ushtarak të NATO 15 shtator 2017Intervistë me gjeneral Petr Pavel dhënë për revistën "Mbrojtja"...
Zhvillohet stërvitja shqiptaro-britanike “Ushtar Eagle 17” 14 shtator 2017Në kuadër të stërvitjes së përbashkët ndërmjet FA të Shqipërisë dhe FA të Mbretërisë së Bashkuar u zhvillua sot “Dita e Vizitorëve të Shquar” të stërvitjes “Ushtar Eagle 17”...
Programi qeverisës 2017-2021 për Sigurinë dhe Mbrojtjen 13 shtator 2017Qeveria e re e RSH mori detyrën pas ceremonisë së betimit në Presidencë. Nga programi qeverisës 2017-2021 veçojmë pjesën që ka lidhje me Sigurinë dhe Mbrojtjen...
Ministrja Kodheli në Ministerialin e Mbrojtjes në Bruksel 29 qershor 2017Ministrja e Mbrojtjes znj. Mimi Kodheli në Bruksel ku mori pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO...
Angazhimi i FA gjatë përmbytjeve, nëntor 2016 8 - 13 tetor 2016FA u angazhuan me forca dhe mjete në ndihmë të banorëve të prekur nga përmbytjet që përfshinë pothuajse gjithë vendin...
Forcat e Armatosura të Shqipërisë 2015-2016 2016Misionet, Modernizimi, Stërvitjet e Përbashkëta, Bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes, ai civil-ushtarak dhe rekrutimet....
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturë Shtator 2017Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosura janar 2015Ministria e Mbrojtjes për vitin 2015 do të pranojë 500 ushtarë/detarë aktivë në radhët e FA. Prej këtij kontingjenti, 250 ushtarë/detarë aktivë do të pranohen në fazën e parë ndërsa pjesa tjetër në gjashtëmujorin e dytë...
Bashoku edhe ti! Bëhu pjesë e nismës, #shqiperiajoduhanit
Strategjia e Sigurisë Kombëtare Korrik 2015Në themel të Strategjisë së Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
Direktiva e Mbrojtjes 2018 Shkurt 2018 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 04 (2018) Prill 2018Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria20 prill 2018Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Prill 2018
Ma En Pr Sh Di
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6