Akte ligjore për Statusin e Veteranëve

Ligji për statusin e veteranit

Ligji nr.7874, dt.17.11.1994, "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashist të popullit shqiptar".
 

Ligji nr.7874, dt.17.11.1994, "Për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", i ndryshuar
 

Ligji nr.8526, dt.23.9.1999, "Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr.7874, dt. 17.11.1994 për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashiste të popullit shqiptar".
 

Ligji nr.8664, dt.18.9.2000, "Për disa shtesa në ligjin nr.7874, dt 17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar, ndryshuar me ligjin nr.8526, dt.23.9.1999".
 

Ligji nr.9568, dt.19.6.2006, "Për një ndryshim në ligjin nr.7874, dt.17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", të ndryshuar.
 

Ligji nr.9724, dt.3.5.2007, "Për një ndryshim në ligjin nr.7874, dt.17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", të ndryshuar.

VKM për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit


Vendim nr. 9, datë 13. 1. 2000, Për disa ndryshime në vendimin nr.562, datë 2. 12. 1999, të Këshillit të Ministrave, "Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar"


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste, Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar, i ndryshuar


VKM për zbatimin e ligjit për statusin e veteranit

Vendim nr. 9, datë 13. 1. 2000, Për disa ndryshime në vendimin nr.562, datë 2. 12. 1999, të Këshillit të Ministrave, "Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar"

Vendim nr.29,dt.28.1.2002,disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr.190,dt.3.5.1995,të KM "Për zbatimin e ligjit nr.7874,dt. 17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar me ndryshimet përkatëse".


Vendim nr.109, datë 13.3.1999, për rritjen e shpërblimit të veteranëve të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar

Vendim nr.190, dt.3.5.1995, "Për zbatimin e ligjit nr.7874, dt.17.11.1994 për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashiste".


Vendim nr.190 datë 3.5.1995, Për zbatimin e ligjit nr.7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë", i ndryshuar


Vendim nr.232, datë 10.4.1998, Për rritjen e shpërblimit të veteranëve të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar


Vendim nr .353, datë 7.7 .2000, Për disa shtesa dhe ndryshime në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr.190, datë 3.5.1995, "Për zbatimin e ligjit nr.7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", i ndryshuar


Vendim nr. 355, datë 13.6.2007, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr.467 datë 4.9.1995, Për një shtesë në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr.190, datë 3.5.1995 për zbatimin e ligjit nr.7874,datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë"


Vendim nr.479, datë 16.7.2004, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr. 508, datë 16.10.2002, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr .513, datë 13.5.2005, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr.540 datë 9.10.1995, Për miratimin e komisionit qendror dhe të komisioneve të rretheve për statusin e veteranit të luftës


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste, Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar, i ndryshuar


Vendim nr. 652, datë 22.7.2015, Për indeksimin e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr.748, datë 11.11.2004, Për një ndryshim në Vendimin nr.190, datë 3.5.1995 të Këshillit të Ministrave "Për zbatimin e ligjit nr.7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", të ndryshuar"


Vendim nr. 782, datë 17.12.1998, Për një ndryshim në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 190, datë 3.5.1995, për zbatimin e ligjit nr. 7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar" 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


FA shpëtojnë nënën e sëmurë në Kukës 27 shkurt 2018Pas 3 orë ecjeje në këmbë, Forcat Armatosura kanë arritur të transportojnë për në spitalin rajonal të Kukësit...
Ministeriali i NATO, takimi Stoltenberg - Xhaçka 14 - 15 shkurt 2018Ministrja Xhaçka merr pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO në Bruksel...
Fotogaleri/FA angazhim maksimal për situatën e përmbytjeve Nëntor - Dhjetor 2017Angazhimi i Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë për situatën e përmbytjeve.
NATO: Misioni i “Orikut” në Egje, moment i rëndësishëm për Forcat Detare shqiptare 24 nëntor 2017Misionit të anijes patrulluese të forcës detare shqiptare “Oriku”, e cila ishte pjesë e operacionit të NATO-s, “Sea Guardian”, i është dedikuar një shkrim në faqen zyrtare të NATO-s...
Ministrja Xhaçka në Ministerialin e NATO në Bruksel 8-9 nëntor 2017Ministeriali i NATO në nivelin e ministrave të Mbrojtjes, që u mbajt në datat 8 dhe 9 nëntor në Bruksel konfirmoi vlerësimin që aleatët...
BBC: Shqipëria rehabiliton varrezat e dëshmorëve pas dekadash të lëna në harresë 15 nëntor 2017Prestigjiozja britanike BBC, i ka bërë jehonë nismës së Ministrisë së Mbrojtjes për rehabilitimin e varrezave të dëshmorëve...
Mbyllet takimi i shefave të Mbrojtjes të NATO 17 shtator 2017Mbylli punimet formale Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila u zhvillua për herë të parë në vendin tonë...
Zhvillohet në Tiranë Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO 16 shtator 2017Në vendin tonë ka nisur punimet Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila mbledh së bashku shefat e shtabeve të ushtrive të vendeve anëtare të Aleancës...
Intervistë me gjeneral Petr Pavel, kryetar i Komitetit Ushtarak të NATO 15 shtator 2017Intervistë me gjeneral Petr Pavel dhënë për revistën "Mbrojtja"...
Zhvillohet stërvitja shqiptaro-britanike “Ushtar Eagle 17” 14 shtator 2017Në kuadër të stërvitjes së përbashkët ndërmjet FA të Shqipërisë dhe FA të Mbretërisë së Bashkuar u zhvillua sot “Dita e Vizitorëve të Shquar” të stërvitjes “Ushtar Eagle 17”...
Programi qeverisës 2017-2021 për Sigurinë dhe Mbrojtjen 13 shtator 2017Qeveria e re e RSH mori detyrën pas ceremonisë së betimit në Presidencë. Nga programi qeverisës 2017-2021 veçojmë pjesën që ka lidhje me Sigurinë dhe Mbrojtjen...
Ministrja Kodheli në Ministerialin e Mbrojtjes në Bruksel 29 qershor 2017Ministrja e Mbrojtjes znj. Mimi Kodheli në Bruksel ku mori pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO...
Angazhimi i FA gjatë përmbytjeve, nëntor 2016 8 - 13 tetor 2016FA u angazhuan me forca dhe mjete në ndihmë të banorëve të prekur nga përmbytjet që përfshinë pothuajse gjithë vendin...
Forcat e Armatosura të Shqipërisë 2015-2016 2016Misionet, Modernizimi, Stërvitjet e Përbashkëta, Bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes, ai civil-ushtarak dhe rekrutimet....
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturë Shtator 2017Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosura janar 2015Ministria e Mbrojtjes për vitin 2015 do të pranojë 500 ushtarë/detarë aktivë në radhët e FA. Prej këtij kontingjenti, 250 ushtarë/detarë aktivë do të pranohen në fazën e parë ndërsa pjesa tjetër në gjashtëmujorin e dytë...
Bashoku edhe ti! Bëhu pjesë e nismës, #shqiperiajoduhanit
Strategjia e Sigurisë Kombëtare Korrik 2015Në themel të Strategjisë së Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
Direktiva e Mbrojtjes 2018 Shkurt 2018 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 04 (2018) Prill 2018Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria20 prill 2018Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Prill 2018
Ma En Pr Sh Di
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6