Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Revista Vizion Strategjik Nr. 2

Lexoni më shumë...Periudha afatmesme parashikohet të jetë një periudhë transformimi e Forcave tona të Armatosura. Ky transformim do të synojë zhvillimin e përqasjeve të përmirësuara që rrjedhin nga statusi i ri i Shqipërisë, si një vend anëtar i NATO-s dhe kandidat për BE. Ai do të përfshijë fusha të ndryshme të natyrës ushtarake dhe joushtarake që lidhen me veprimtarinë e FA-së, tani dhe në të ardhmen. Në këtë numër të revistës me tematikë të orientuar, analistë të QKSM-së dhe ekspertë të spikatur ushtarakë, por edhe civilë, shprehin mendimet e tyre të pavarura për Strategjinë e re të Sigurisë të Republikës së Shqipërisë me një vizion perspektiv për periudhën afatmesme si dhe për disa çështje të sigurisë në Ballkan.

 

Revista Vizion Strategjik Nr. 1

Lexoni më shumë...1. Fjala përshëndetëse e Prof.Dr. Sali Berisha, Kryeministër i Republikës së Shqipërisë
2. Fjala përshëndetëse Zotit Alexandër A. Arvizu, Ambasador i SHBA në Tiranë
3. Fjala e Zotit Arben Imami, Ministër i Mbrojtjes të Republikës së Shqipërisë
4. Fjala hapëse e konferencës nga Gjeneral Major (R) Maksim Malaj

Revista në formatin PDF