Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Koncert madhështor i Orkestrës Frymore Kombëtare të FA të Shqipërisë

6 qershor 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në natën e tretë të Festivalit të Formacioneve Muzikore Ushtarake të vendeve të NATO për rajonin e Mesdheut që po zhvillohet në Tiranë, është prezantuar koncerti i Orkestrës Frymore Kombëtare të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, që u dha në sallën e koncerteve të Universitetit të Arteve. Të pranishëm në këtë koncert ishin: zëvendësministrja e Mbrojtjes, znj. Arta Musaraj, drejtorë drejtorish dhe ushtarakë të tjerë të lartë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe FA, përfaqësues të orkestrave frymore të vendeve pjesëmarrëse në festival, studentë të Universitetit të Arteve dhe qytetarë të kryeqytetit.

Lexoni më shumë...

Vijon Festivali i Formacioneve Muzikore Ushtarake të vendeve të NATO për rajonin e Mesdheut

05 qershor 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në natën e dytë të Festivalit të Formacioneve Muzikore Ushtarake të vendeve të NATO për rajonin e Mesdheut që po zhvillohet në Qendrën e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes u shfaq koncerti i Orkestrës Frymore të Komandës së Përgjithshme të Xhandarmërisë të FA të Turqisë. Të pranishëm në këtë aktivitet kulturor ishin: zëvendësministrja e Mbrojtjes, znj. Arta Musaraj, shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, ushtarakë të tjerë të lartë të Forcave të Armatosura dhe familjarë të tyre, si dhe mjaft qytetarë të tjerë të kryeqytetit. Koncertin e Orkestrës Frymore të Turqisë e ndoqi gjithashtu kryetari i Gjykatës së Financave të Republikës së Turqisë, z. Recai Akyel, i cili ndodhet këto ditë në Tiranë, ambasadori i Republikës së Turqisë në Tiranë, z. Hasan Aşan, atasheu ushtarak turk dhe kolonel Nizamettin Dogar, etj.

Lexoni më shumë...

Çelet Festivali i Formacioneve Muzikore Ushtarake të vendeve të NATO, të rajonit të Mesdheut

04 qershor 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Është çelur mbrëmë në mjediset e Qendrës së Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes (QKMBM), Festivali i Formacioneve Muzikore Ushtarake të vendeve të NATO, të rajonit të Mesdheut, edicioni i parë. Ky festival, i cili organizohet nën kujdesin e veçantë të ministrit të Mbrojtjes, z. Arben Imami, zhvillohet për herë të parë në Tiranë, nga data 3 deri 6 qershor 2013. Në edicionin e parë të këtij festivali marrin pjesë formacionet muzikore të Orkestrës Frymore Kombëtare të Forcave të Armatosura të Shqipërisë, Orkestra Frymore e Aviacionit Ushtarak të Greqisë, Orkestra Frymore e Turqisë, si dhe përshëndet festivalin Orkestra Frymore e Forcave të Sigurisë së Kosovës.

Lexoni më shumë...

Në QKMBM festohet 1 Qershori, “Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve”

1 Qershor 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në zbatim të kalendarit vjetor të aktiviteteve të artit, kulturës dhe trashëgimisë për vitin 2013 dhe në kuadër të 1 Qershorit, “Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve”, Qendra e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes organizoi sot aktivitetin “Qeshim e gëzojmë më 1 Qershor”. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte që nëpërmjet një takimi me fëmijët e ushtarakëve dhe punonjësve civilë të Forcave të Armatosura të festojmë, gëzojmë dhe të qeshim të gjithë së bashku në ditën e festës së tyre të 1 Qershorit!

Lexoni më shumë...

Mirënjohje për ish-Ansamblin Artistik të Ushtrisë

25 maj 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Qendra e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes organizoi sot një aktivitet mjaft mbresëlënës të titulluar “Mirënjohje për ish-Ansamblin Artistik të Ushtrisë”. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte kujtimi dhe mirënjohja për të gjithë ata figura të shquara që formuan, krijuan dhe zhvilluan ish-Ansamblin Artistik të Ushtrisë, këtë institucion me emër dhe të mirënjohur prej dekadash në mbarë vendin tonë dhe që ka lënë gjurmë e bërë histori në botën e artit shqiptar. Salla e madhe e QKMBM ishte e mbushur plot me ish-drejtues, dirigjentë, regjisorë, këngëtarë, valltarë dhe artistë të tjerë që kanë punuar e shërbyer ndër vite në ish-Ansamblin Artistik të Ushtrisë. Ishte e pranishme edhe znj. Donika Çapi, drejtore e kabinetit të ministrit të Mbrojtjes, ushtarakë dhe familjarë të tyre, etj.

Lexoni më shumë...

Dita Ndërkombëtare e Muzeve

18 maj 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në zbatim të kalendarit vjetor të aktiviteteve të artit, kulturës dhe trashëgimisë për vitin 2013, Drejtoria e Aktiviteteve dhe Marrëdhënieve me Komunitetin në Qendrën e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes në bashkëpunim me drejtorinë e J9 në Shtabin e Përgjithshëm të Forcave së Armatosura të Republikës së Shqipërisë, organizuan një vizitë në ambientet e Muzeut të Forcave së Armatosura, në kuadër të “Ditës Ndërkombëtare të Muzeve”, shpallur nga Konferenca e Përgjithshme e UNESCOS. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte rivlerësimi i trashëgimisë muzeore të FA, në administrim të Muzeut të FA dhe rëndësia që kjo trashëgimi ka në edukimin dhe formimin kulturor e historik të ushtarakëve tanë.

Lexoni më shumë...