Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Në QKMBM përkujtohet 63-vjetori i ansamblit “Kuvendi” i Zall-Dardhës

29 qershor 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në kuadër të 100-vjetorit të Pavarësisë, Qendra e Kulturës Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes në zbatim të strategjisë së Ministrisë së Mbrojtjes për një komunikim sa më aktiv me publikun dhe në bashkëpunim me shoqatën artistike kulturore “Vala e Drinit” dhe me komunën Zall-Dardhë, rrethi Dibër, organizuan sot në sallën e madhe të shfaqjeve të QKMBM, aktivitetin në përkujtim të 63-vjetorit të ansamblit “Kuvendi” Zall-Dardhë.

Lexoni më shumë...

Një mbrëmje e veçantë miqësore me gratë e ushtarakëve që shërbejnë me mision në Kandahar, Afganistan

29 qershor 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Mbrëmë në ambientet e Qendrës së Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes, nën kujdesin bashkëshortes së ministrit të Mbrojtjes, znj. Najada Imami dhe bashkëshortes së shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, znj. Teuta Gjunkshi, u organizua një takim me bashkëshortet e ushtarakëve që shërbejnë me mision paqeruajtës në Kandahar të Afganistanit.

Lexoni më shumë...

FA kontribuojnë në vënien në skenë në TOB të operës “Skënderbeu”

Zhani Ciko: Pa dashamirësinë e ministrit të Mbrojtjes, z. Arben Imami dhe shefit të Shtabit të Përgjithshëm, gjeneralmajor Gjunkshi, të cilët na kanë hapur dyert jo vetëm një herë duke punuar bashkërisht, kjo vepër nuk do të kishte kuptim. Falë këtij bashkëpunimi mund të themi që shfaqja ka dimensione të cilat publiku do t’i vlerësojë.

19 qershor 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në kuadër të aktiviteteve të planifikuara me rastin e 100-vjetorit të Pavarësisë, nën kujdesin e kryeministrit të Shqipërisë, z. Sali Berisha, në mbrëmjen e datës 18 qershor, në Teatrin e Operas dhe Baletit (TOB) u vu në skenë premiera e operës “Skënderbeu” e kompozitorit të shquar Prenk Jakova. Vepra është vënë në skenën e TOB nga regjisori italian Carlo Saletti dhe mjeshtri koncertues Zhani Ciko. Sipas organizatorëve, ajo rikthehet tek artdashësi shqiptarë pas 40 vjetësh, duke ruajtur të paprekur periudhën kur trajtohen ngjarjet, pra vitin 1443-1444.

Lexoni më shumë...

Mbi 50 fëmijë dhe gra të ushtarakëve në një ekskursion në Jalë, Himarë

11 qershor 2012
        Foto Galeri

Lexoni më shumë...

Në vijim të aktiviteteve që ka organizuar dhe po organizon Qendra e  Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes në kuadrin e 100-vjetorit të Pavarësisë dhe krijimit të Forcave të Armatosura, Drejtoria e Aktiviteteve dhe Marrëdhënieve me Komunitetin, pranë kësaj Qendre, organizuan një ekskursion treditor, 8-10 qershor 2012, në Jalë të Himarës. Protagonistë të kësaj veprimtarie kësaj radhe ishin fëmijë, bashkëshorte, të rinj dhe familjarë të ushtarakëve pjesëmarrës në misione jashtë dhe brenda vendit. Këto fëmijë janë pjesëtarë të kurseve që zhvillohen prej disa kohësh në QKMBM për aktrim, arte pamore, kanto dhe piano.

Lexoni më shumë...

Akademi përkujtimore në QKMBM për kompozitorin Prof. Çesk Zadeja

07 qershor 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në kuadrin e 100-vjetorit të Pavarësisë dhe krijimit të FARSH, Qendra e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes, në bashkëpunim me Drejtorinë e Bashkëpunimit Civilo-Ushtarak në SHPFA, Këshillin e Muzikës Shqiptare, Akademinë e Shkencave të Republikës së Shqipërisë, Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës dhe me Universitetin e Arteve, organizuan sot në sallën e madhe të QKMBM “Akademinë përkujtimore me rastin e 85-vjetorit të lindjes të kompozitorit Prof. Çesk Zadeja”- “Artist i Popullit”.

Lexoni më shumë...

Fëmijët artistë të QKMBM interpretojnë në Ditën Kombëtare të fëmijëve jetimë

21 maj 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në kuadër të Ditës Kombëtare në ndihmë të fëmijëve jetimë, Instituti Kombëtar i Integrimit të Jetimëve shqiptarë ka organizuar dje në ambientet e lulishtes “1 Maji“ në Tiranë një koncert festiv për fëmijët jetimë. Të pranishëm në këtë aktivitet festiv ishin: ambasadori i OSBE në Tiranë, z. Eugen Volfart, kryetari i Institutit të Integrimit të Jetimëve shqiptarë, z. Ilir Çumani, përfaqësues të komuniteteve fetare, artistë, prindër, mësues dhe fëmijë nga shkolla të ndryshme të kryeqytetit, të cilët kanë qëndruar pranë fëmijëve jetimë në këtë ditë të rëndësishme për ta.

Lexoni më shumë...