Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Shtypi ushtarak në 100-vjetorin e Forcave të Armatosura

13 nëntor 2012

Foto Galeri


Lexoni më shumë...Në kuadër të 100-vjetorit të themelimit të shtetit shqiptar, si dhe të 100-vjetorit të krijimit të Forcave të Armatosura, Qendra e Kulturës, Medias dhe Botimeve Ushtarake zhvilloi sot konferencën me temë: “Shtypi ushtarak në 100-vjetorin e Forcave të Armatosura-Historia e shtypit ushtarak dhe sfidat e pritshme të informimit në FA”. Në këtë veprimtari morën pjesë ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, gjeneralë dhe ushtarakë të tjerë nga Forcat tona të Armatosura, ish-drejtues, gazetarë dhe punonjës që kanë punuar ndër vite në shtypin ushtarak, si dhe mjaft të ftuar të tjerë nga shtypi i përditshëm i shkruar dhe media elektronike.

Lexoni më shumë...

Feim Ibrahimi “Artist i Popullit”

22 tetor 2012

“Akademi përkujtimore”, kushtuar kompozitorit

Qëllimi i këtij aktiviteti ishte përkujtimi i kësaj figure qendrore të muzikës shqiptare të shekullit XX dhe të vendit që zë ai në kulturën tonë kombëtare

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në kuadrin e 100-vjetorit të Pavarësisë dhe krijimit të FARSH, Drejtoria e Aktiviteteve dhe Marrëdhënieve me Komunitetin në Qendrën e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes si dhe Këshilli i Muzikës Shqiptare, në bashkëpunim me Drejtorinë e Bashkëpunimit Civil-Ushtarak në SHPFA, Akademinë e Shkencave të Republikës së Shqipërisë, Fondacionin Kulturor “Feim Ibrahimi” dhe me Universitetin e Arteve UART, organizuan ditën e hënë aktivitetin:“Akademi përkujtimore për kompozitorin Feim Ibrahimi, Artist i Popullit”.

Lexoni më shumë...

1 Tetori, “Dita ndërkombëtare e muzikës klasike”

Lexoni më shumë...Me rastin e 1 Tetorit, “Ditës ndërkombëtare të muzikës klasike”, në QKMBM u dha një koncert nga formacioni i harqeve të Forcave të Armatosura “Vivida strings” në bashkëpunim me Këshillin e Muzikës Shqiptare, anëtar i Këshillit Ndërkombëtar të Muzikës - ICM dhe drejtorinë J9 në SHPFA. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin pjesëtarë të Forcave të Armatosura. Dita Ndërkombëtare e Muzikës festohet prej vitit 1975, pas propozimit që i bëri UNESCO, violinisti i shquar me famë botërore Lord Menuhini.

Lexoni më shumë...

QKMBM organizoi aktivitetin “Të njohim vlerat dhe rëndësinë e trashëgimisë kulturore shqiptare”

Ministri Imami: "Që të mbrosh atdheun do të thotë të mbrosh gjuhën tënde, kulturën tënde dhe identitetin tënd. Këta tre heronj të mëdhenj që janë mbiquajtur të monumenteve nuk e dhanë jetën thjeshtë për kilometrin apo metrin llogor ku ishin të rreshtuar, pasi nuk kishin luftuar pak, por ishin të gatshëm të jepnin jetën për vendin. Ne japim këtë dekoratë për veprën e tyre të madhe në mbrojtje të identitetit tonë kombëtar, në mbrojtje të vlerave më të rëndësishme të qytetërimit shqiptarë si një nga qytetërimet themel të qytetërimit evropian".

29 shtator 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Me rastin e 29 shtatorit, “Dita kombëtare e Trashëgimisë Kulturore”  dhe të 100-vjetorit të Pavarësisë dhe krijimit të Forcave të Armatosura në Qendrën e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes u zhvillua aktiviteti “Të njohim vlerat dhe rëndësinë e trashëgimisë kulturore shqiptare”. Pjesë e këtij aktiviteti ishte edhe hapja e një ekspozite me objekte të Trashëgimisë Kulturore: foto historike, objekte tradicionale, kostume dhe veshje popullore, artizanale, jetësore, vegla muzikore etj.

Lexoni më shumë...

Mbi 50 fëmijë dhe familjarë të ushtarakëve me mision jashtë atdheut në një tur turistik në bregdetin jonian

27 gusht 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në kuadër të veprimtarive që po zhvillon Qendra e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes (QKMBM) në këtë vit të 100 - Vjetorit të Pavarësisë, për gati një javë një grup prej më se 50 fëmijësh, bashkëshortesh dhe familjarësh të ushtarakëve që shërbejnë në misione jashtë atdheut zhvilluan një tur turistiko-argëtues përgjatë bregdetit të Jonit. Ky aktivitet pati interesimin dhe kujdesin e drejtpërdrejtë të ministrit të Mbrojtjes, z. Arben Imami.

Lexoni më shumë...

Ekipi i atletikës i FA shqiptare renditet në vendin e dytë në Kampionatin e 6-të Ndërkombëtar në Kroaci

24 korrik 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Ekipi i atletikës së Forcave tona të Armatosura mori pjesë në aktivitetin e CISM, “Kampionati i 6-të Ndërkombëtar i Vrapimit në Mal – VISOČIA 2012”, i cili u zhvillua në periudhën 19-22 korrik 2012, në Gospić, Kroaci. Aktiviteti u organizua nga Ministria e Mbrojtjes dhe Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura Kroate, në bashkëpunim me Federatën e Atletikës dhe Komitetin Olimpik Kroat. Në këtë veprimtari sportive morën pjesë ekipe përfaqësues nga Kroacia, Shqipëria, Hungaria, Sllovenia, Serbia, Maqedonia, Mal i Zi dhe Bosnje Hercegovina. Në aktivitet merrnin pjesë edhe atletë profesionistë të kategorive të ndryshme nga klubi sportiv “Velebit” i qytetit Gospić.

Lexoni më shumë...