Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Veprimtari kulturore me rastin e 7-8 Marsit

07 mars 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Me rastin e festave tradicionale të 7-8 Marsit, Qendra e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes (QKMBM), në bashkëpunim me Drejtorinë e Bashkëpunimit Civilo-Ushtarak në Shtabin e Përgjithshëm, organizuan mbrëmë në sallën e madhe të shfaqjeve të QKMBM një veprimtari të veçantë poetike të emërtuar “Ne shprehemi përmes fjalës”. Në këtë veprimtari morën pjesë zëvendësministrja e Mbrojtjes, prof. dr. znj. Arta Musaraj, gra dhe vajza ushtarake që shërbejnë në Forcat e Armatosura, pedagoge dhe studente të institucioneve arsimore të Ministrisë së Mbrojtjes, bashkëshorte të ushtarakëve që aktualisht shërbejnë në misione jashtë atdheut si në Afganistan, Bosnje-Hercegovinë, etj.

Lexoni më shumë...

Kremtohet “Dita ndërkombëtare e gjuhës amtare”- UNESCO

21 shkurt 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Me iniciativën e Qendrës së Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes në bashkëpunim me Komitetin Shtetëror të Minoriteteve dhe me shoqatat kulturore të minoriteteve etnike dhe gjuhësore, është zhvilluar sot në ambientet e QKMBM  “Dita ndërkombëtare e gjuhës amtare”- UNESCO.
Në këtë aktivitet ishin të pranishëm përfaqësues nga minoritetet etnike dhe gjuhësore si ai: grek, maqedonas, serbo-malazez, arumun dhe nga minoriteti rom. Gjithashtu i pranishëm ishte edhe ambasadori i Maqedonisë në Tiranë, z.  Vele Trpevski dhe drejtori i Drejtorisë së Trashëgimisë Kulturore në Ministrinë e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, z. Ols Lafe.

Lexoni më shumë...

Jepet premiera e filmit dokumentar “Skënderbeu” në QKMBM

E premte, 18 janar 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Mbrëmjen e djeshme, nën kujdesin e ministrit të Mbrojtjes, z. Arben Imami, në sallën e madhe të Qendrës së Kulturës Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes u shfaq premiera e filmit dokumentar “Skënderbeu”, i regjisorit Vladimir Prifti, “Mjeshtër i Madh”. Fillimisht, regjizori dhe skenaristi Vladimir Prifti bëri një prezantim të shkurtër të filmit dokumentar “Skënderbeu”, si dhe foli për disa detaje nga puna rreth realizimit të kësaj vepre.

Lexoni më shumë...

Promovohet libri “Major Ahmet Lepenica, Komandant i Përgjithshëm i Trupave Kombëtare në Luftën e Vlorës, 1920”

27 dhjetor 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në kuadër të 100-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë dhe krijimit të Forcave të Armatosura Shqiptare, Ministria e Mbrojtjes dhe Qendra e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes, në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Republikës së Shqipërisë dhe klubin e shkrimtarëve “Petro Marko” – Vlorë, organizuan në sallën e madhe të QKMBM, promovimin e librit: “Major Ahmet Lepenica, Komandant i Përgjithshëm i Trupave Kombëtare në Luftën e Vlorës 1920”, të autorit Enver Memishaj. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin: z. Bujar Leskaj, kryetar i Kontrollit të Lartë të Shtetit, drejtues të QKMBM-së, kolegë, miq e familjarë të autorit etj.

Lexoni më shumë...

Shpallen fituesit e konkursit në fushën e letërsisë dhe fotografisë nga jeta dhe veprimtaria e FA

21 dhjetor 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në kuadër të aktiviteteve me rastin e 100-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë dhe krijimit të Forcave të Armatosura, u zhvillua sot në ambientet e Qendrës së Kulturës Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes  ceremonia e shpalljes së fituesit të konkursit vjetor në fushën e letërsisë dhe fotografisë më të mirë, nga jeta dhe veprimtaria e Forcave të Armatosura. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin: këshilltari i ministrit të Mbrojtjes, z. Mentor Beqa, komandanti i Forcave Ajrore, gjeneral brigade, Dhori Spirollari, Vasil Tole drejtori i Drejtorisë së Aktiviteteve në QKMBM, Mjeshtër i Madh Tonin Tërshana, ushtarakë dhe mjaft të ftuar të tjerë.

Lexoni më shumë...

Promovohet në QKMBM kolana e studimeve "Etnokoreografia" e prof. dr. Ramazan Bogdanit

18 dhjetor 2012

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në kuadër të 100-vjetorit të Pavarësisë dhe krijimit të Forcave të Armatosura, Qendra e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave, organizuan sot paradite në sallën qendrore të aktiviteteve në QKMBM, përurimin e kolanës së librave me gjashtë vëllime “Etnokoreografia”, të prof. dr. Ramazan Bogdanit. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte prezantimi i vlerave etnografike të vallëzimit popullor shqiptar, parë përmes veprës “Etnokoreografi” të autorit, prof. dr. Ramazan Bogdani, “Mjeshtër i Madh”.

Lexoni më shumë...