Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Aktivitet me rastin e “Ditës ndërkombëtare të xhazit”

30 prill 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në vijim të traditës së krijuar, edhe këtë vit, në kuadër të 30 prillit,“Ditës ndërkombëtare të xhazit”, shpallur nga Asambleja e Përgjithshme e UNESCO, Qendra e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes, organizojnë aktivitetin “Mesazherët e Xhazit”, e konceptuar si një koncert dhe bisedë për xhazin. Në këtë aktivitet referuan dhe luajtën muzikë dy figurat më të njohura të kësaj muzike në Shqipëri, Ermal Rodi në saks dhe Gent Rushi në piano.

Lexoni më shumë...

“Dita Botërore e Librit”

23 prill 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në Bibliotekën e Akademisë së Forcave të Armatosura në KDS, Qendra e Librit dhe Mbështetjes me Informacion, në bashkëpunim me Drejtorinë e Aktiviteteve dhe Marrëdhënieve me Komunitetin në Qendrën e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes dhe Drejtorinë e J9 në Shtabin e Përgjithshëm të Forcave së Armatosura të Republikës së Shqipërisë, organizuan me rastin e 23 prillit, aktivitetin “Dita Botërore e Librit”. Qëllimi i aktivitetit ishte nxjerrja në pah dhe rëndësia e librit në edukimin e ushtarakut. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin kolonel Agim Sula, komandant i Akademisë së Forcave të Armatosura, zëvendëskomandanti i KDS, kolonel Ded Prenga, akademikë, profesorë, mjaft punonjës civilë e ushtarakë të institucioneve organizatore të këtij aktiviteti si dhe shumë të ftuar të tjerë që e duan dhe e respektojnë librin.

Lexoni më shumë...

“Dita ndërkombëtare e monumenteve të kulturës dhe siteve arkeologjike”

18 prill 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në zbatim të kalendarit vjetor të aktiviteteve të artit, kulturës dhe trashëgimisë për vitin 2013, Drejtoria e Aktiviteteve dhe Marrëdhënieve me Komunitetin pranë Qendrës së Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes, në bashkëpunim me Drejtorinë e J9, në Shtabin e Përgjithshëm të Forcave së Armatosura të Republikës së Shqipërisë, organizuan një vizitë në ambientet e shtëpisë muze “Sali Shijaku, monument kulture i kategorisë së parë”, në kuadër të “Ditës ndërkombëtare të monumenteve dhe siteve Arkeologjike”, shpallur nga Konferenca e Përgjithshme e UNESCO, më 18 prill.

Lexoni më shumë...

Organizohet në QKMBM aktiviteti “Banda muzikore “Vatra”, bërthama e lindjes së OFKFA”

11 prill 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në zbatim të kalendarit vjetor të aktiviteteve të artit, kulturës dhe trashëgimisë për  vitin 2013, në sallën e madhe të Qendrës së Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes, u zhvillua aktiviteti “Banda muzikore “Vatra”, bërthama e lindjes së Orkestrës Frymore Kombëtare të Forcave të Armatosura”. Ky aktivitet u organizua nga QKMBM në bashkëpunim me Federatën “Vatra”, Amerikë dhe kishte për qëllim nxjerrjen në pah të rëndësisë dhe vlerave që ka krijimi i bandës “Vatra” si pararendëse e Bandës Kombëtare të Shtetit Shqiptar dhe Orkestrës Frymore të Forcave të Armatosura të Shqipërisë. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin: zëvendësministrja e Mbrojtjes, znj. Arta Musaraj, familjarë dhe të afërm të themeluesit të bandës “Vatra”, Thomas Nassi, ushtarakë të Forcave të Armatosura, punonjës të Ministrisë së Mbrojtjes dhe QKMBM, si dhe të ftuar të tjerë.

Lexoni më shumë...

“Pranverë ngjyrash”në Qendrën e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes (QKMBM)

30 mars 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Ditën e shtunë, më 30 mars, në zbatim të kalendarit vjetor së aktiviteteve të artit, kulturës dhe trashëgimisë për vitin 2013, Drejtoria e Aktiviteteve dhe Marrëdhënieve me Komunitetin pranë Qendrës së Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes, organizoi aktivitetin “Pranverë ngjyrash në QKMBM”. Ky aktivitet u organizua në ambientet e hapura të QKMBM me një skenë të improvizuar dhe mjaft origjinale.  Ambienti i hapur i QKMBM ku u zhvillua ky aktivitet ishte i mbushur plot e përplot me fëmijët e ushtarakëve, punonjësve civilë në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm së Forcave të Armatosura, familjarë të tyre dhe të ftuar të tjerë, të cilët e ndoqën me mjaft interes këtë organizim mjaft të veçantë dhe argëtues.

Lexoni më shumë...

Në QKMBM zhvillohet “Dita Botërore e Poezisë”

23 mars 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në kuadër të 21 marsit “Ditës Botërore të Poezisë” shpallur nga Unesco,  Qendra e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes organizoi një aktivitet të bukur poetik të emërtuar “Dita Botërore e Poezisë”. Holli i madh i QKMBM-së, ku u zhvillua ky aktivitet ishte i mbushur me ushtarakë, familjarë të tyre, fëmijë dhe të ftuar të tjerë. Repertori i këtij aktiviteti poetik ishte përzgjedhur me shumë kujdes nga specialistët e Sektorit të Rekreacionit, duke u mbështetur kryesisht në krijimtarinë letrare të poetëve tanë të shquar: Ismail Kadare, Dritëro Agolli, Odise Grillo, Gjergj Fishta, Pashko Vasa, Fan S. Noli, Zana Myrtezai, Migjeni, Andon Zako Çajupi, Xhevair Spahiu etj.

Lexoni më shumë...