Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Revista Mbrojtja Nr.7 (2013)

Lexoni më shumë...1. A5, fryma e duhur e bashkëpunimit rajonal
2. Stërvitja “Joint Reaction 2013”, shembull i bashkëpunimit rajonal
3. Specialët shqiptarë, stërvitje me efektivat e Marinës britanike
4. Katër vjet PUK: “kodet” e aktivitetit, progresi dhe sfidat
5. Promovohet dokumenti, Doktrina Ushtarake e FARSH
6. Mbi barazinë gjinore në Forcat e Armatosura të Shqipërisë

Revista në formatin pdf

Revista Mbrojtja Nr.6 (2013)

Lexoni më shumë...1. NATO: “Demilitarizimi: i sigurt, me kosto të ulët dhe mbrojtje të mjedisit”.
2. SHP: Marrëdhëniet e mira, rruga e duhur për paqen e sigurinë rajonal.
3. Botimet: “Shën Libri” dhe problemet e tij në Forcat e Armatosura...
4. Speciale: Thellësia historike dhe rëndësia strategjike e detit Adriatik.
5. Forcat Detare: Epoka e re e Forcave Detare të Shqipërisë.
6. Forcat Speciale: Parimet më të rëndësishme të operacioneve speciale.

Revista në formatin pdf

Revista Mbrojtja Nr.5 (2013)

Lexoni më shumë...1. SHPFA: Kremtohet 100-vjetori i Shtabit të Përgjithshëm të FA.
2. RSM: Miratohet dokumenti i Rishikimit Strategjik të Mbrojtjes.
3. SIGURIA: Arta Musaraj: Shqipëria në NATO prodhon stabilitet.
4. FORCA AJRORE: Finalja e madhe e “ushtrisë” ajrore të Shqipërisë.
5. SPECIALE: Shtatmadhoria dhe shtatmadhorët ushtarakë
shqiptarë përgjatë një shekulli.

Revista në formatin pdf

Revista Mbrojtja Nr. 4 (2013)

Lexoni më shumë...

1. Kremtohet 4-vjetori i anëtarësimit të Shqipërisë në NATO
2. Koncepti i Ri Strategjik dhe detyrimet e Shqipërisë
3. Vjen me sukses sistemi i parë interceptor i mbrojtjes raketore europiane
4. Parimet themelore të profesionit ushtarak: një këndvështrim amerikan
5. Turqia dhe Shqipëria, vlera e tyre gjeopolitike për Eurazinë
 
 
 

Revista Mbrojtja Nr.3 (2013)

Lexoni më shumë...1. Afganistan, Forcat Speciale shqiptare hedhin hapa të rinj
2. Forcat Speciale shqiptare në një rol të ri
3. Koncepti i Mbrojtjes së Zgjuar në kontekstin e Kosovës
4. Koncepti i Ri Strategjik, përballë sfidave të reja të sigurisë

Revista në formatin pdf

 

 

Revista Mbrojtja Nr.2 (2013)

Lexoni më shumë...1. Ministeriali: NATO 2020: Plan gjithëpërfshirës trajnimi dhe stërvitjet në fokus.
2. NATO POST-2014: NATO pas ISAF-it, duke qëndruar së bashku në mënyrë të suksesshme.
3. MSC: “Perspektiva europiane do të sigurojë një zgjidhje për rajonin”.
4. 1-vjetori: Përkujtohet rënia në detyrë e Dëshmorit të Atdheut, kapiten Vogli.

Revista në formatin pdf